Kupiłem Passata za 8500 zł gdzie był wystawiony za 13000zl....
...Na marginesie: w razie W auto wystawię za 12000zl i tak na nim zarabiając tak, że zluzujcie pośladki :wink:
...i właściciel Twojego nastepnego auta zrobi z Tobą dokładnie to samo, a Ty znowu bedziesz chcial podpalać albo "robić interesy po polsku" (czyt. taniej kupię, drożej sprzedam). Tym stwierdzeniem sam z siebie zrobiłeś....nie powiem kogo.
W każdym razie o autach zero pojęcia....ale nie moja broszka :roll:
PS: Pośladki luzują mi właśnie takie śmiechowe historie :wink:
Witam.
Mam octavię z silnikiem 1.6 AKL z 2002r i muszę wymienić przepustnicę.
Moja ma końcówkę oznaczeń 064J a mogę załatwić z oznaczeniami 064D i 064S.
Z tego co znalazłem na allegro to 064D jest m. in. od golfa III i od felicii to ta raczej odpada, a 064S nie mogłem znaleźć.
Może ktoś z was wie czy 064S będzie pasowała do mojego silnika?
Ewentualnie czy jakaś inna pasuje? Czy musi być stanowczo 064J?
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Jak się okazało źle usłyszałem, nie 064S tylko 064F, ale patrzyłem na allegro to ta jest do tej słabszej wersji 1.6 co ma 75KM to też raczej nie pasuje.
Jeszcze mam takie pytanie, lepiej szukać oryginalnej używki czy nowy zamiennik?
Z używką może być ciężko bo w okolicy na szrotach nie mają to pozostaje allegro a nie wiadomo czy nie przyjdzie jakiś bubel.
Mówiąc o nowej to taką miałem np. na myśli http://allegro.pl/przepustnica-vw-au...951371752.html
To co jest napisane na aukcji może być prawdą?
A może któryś z kolegów mógłby Ci sprawdzić koszt przepustnicy w rabatowej ofercie DEKO dla naszego forum? Ja niestety nie sprawdzę, bo mam problem z aktualizacją oferty
To co koleś pisze w treści aukcji, to taka trochę bajka. Nie podaje producenta, nie pisze że to oryginał. Tak na prawdę, to nie wiadomo co to jest. Ori kosztuje ok. 1200 zł, więc on ze swoja ceną sprzedaje ewidentny zamiennik.
Szukaj dobrej używki, jak nie znajdziesz bierz zamiennik
Używek to dużo jest i ciężko znaleźć coś co by było pewne.
No właśnie ta akcja trochę na podejrzaną wygląda bo nic nie ma o producencie ale może jeszcze przedzwonię do gościa.
Wiem właśnie ile oryginał kosztuje dlatego tak kombinuję ;-)
Dlatego jak masz kupić "no name", to lepiej kupić np: AQ w Deko i dostać dodatkowo 30% rabatu. AQ kosztuje chyba ok. 600 zł - rabat, to daje ok. 400 zł. Cena podobna, ale dostajesz fakturę i gwarancję w sprawdzonej firmie.
Mamy tez rabaty w Intercars, ale tam ceny zdecydowanie wyższe, więc nawet z rabatem wyjdzie drogawo.
Dziwnym trafem na obu zdjęciach tej aukcji logo sprzedawcy zasłania napis na obudowie przepustnicy
Tutaj masz jeszcze regenerowaną przepustnicę firmy VDO. Nowa VDO to cena ponad 1000 zł. Może warto przemyśleć.
Jeśli chodzi o intercars, to w TYM wątku masz zaraz na początku podany nr klienta i karty. Dzwonisz do nich, podajesz te nr i pytasz jaka byłaby cena. W DEKO jest inaczej. Tu masz cały wątek. Musisz wypełnić formularz i wysłać go do nich mailem. Pocztą dostaniesz imienną kartę z numerami dostępowymi. Ze strony DEKO ściągasz specjalny program, instalujesz na kompie, wpisujesz nr z karty i aktualizujesz. I już masz wtedy w programie ceny wszystkich części. Ewentualnie możesz też zadzwonić do nich po otrzymaniu karty i podając numery zapytać o cenę
A nie zastanawiasz się nad tą regenerowaną? Cena wydaje się być całkiem niezła.
Brać zregenerowaną wiąże się trochę z ryzykiem bo nie ma na nią żadnej gwarancji to już nie wiem czy by nie było lepiej zregenerować swoją ;-) zobaczę, może popytam o te nowe. A właśnie, może warto by było poszukać firmy co zajmuje się regeneracją
Jesteś pewien, że regenerowana z Eter-Mot nie ma żadnej gwarancji? Może warto byłoby ich zapytać. W mojej okolicy jest firma, która regeneruje alternatory, rozruszniki itp. i oni dają normalnie 12 m-cy gwarancji.
Jutro zadzwonię i się dopytam o tą regenerowaną.
Tylko jestem ciekaw co oni robią podczas tej regeneracji, czy w elektronice też się bawią.
Podejrzewam że u mnie właśnie to ona szwankuje.
No ale zobaczymy co jutro powiedzą
Udało mi się zaktualizować ofertę Deko. AQ po rabacie kosztuje 382 zł, oryginał 797 zł. Przesyłka ok. 20 zł. Jeśli Rysiek da gwarancję, fakturę i wyśle za free to warto pomyśleć.
Przepustnicę już zmieniłem, zdecydowałem się na tą regenerowaną z Eter-Mot.
Lecz problem jak był tak jest i dalej, tzn chodzi o to że potrafi zgasnąć jak jest zimny, ciężko ma wolne obroty utrzymać. Silnik nie zamula, nie przerywa itp a jeżeli podczas zmiany biegu wciśnie się sprzęgło to potrafi zgasnąć, niezależnie czy to gaz czy benzyna. Po takim zgaśnięciu ciężko jest go zapalić, aby temu zapobiec trzeba szybko zmieniać biegi zanim wskazówka spadnie.
Chciałbym się was dopytać czy może być to spowodowane łapaniem lewego powietrza na odcinku przepustnica - filtr powietrza, przez tą szeroką rurę.
Byłem pewny że to sprawa przepustnicy, ale jak się okazało niepotrzebnie ją wymieniałem.
W mojej Skodzie (silnik 1.6 AKL) mam właśnie taką przepustnicę - 06A133064J
Ponieważ czyszczenie i adaptacja nie przynosi dla mnie pożądanych efektów chętnie kupię nową.
Przeszukuję od kilku dni oferty. Nigdzie nie znalazłem oryginału produkowanego przez VDO.
Wszędzie są dostępne zamienniki na różnych portalach czy w różnych sklepach.
Najdroższą jaką znalazłem z zamienników to koszt 460 zł. Zaledwie..
Czy byłby ktoś z Was w stanie mi pomóc w wyborze?
Czy szukać w opisywanym w tym temacie DEKO? A może ktoś z Was ma wejście do DEKO, żebym nie musiał się tam rejestrować - zakup dla mnie to będzie raczej jednorazowa akcja...
Czy jednak może kupić droższy zamiennik?
Jak to się sprawdza w praktyce w Skodzie?
Czy może jednak skorzystać z tej oferty i wybrać tę regenerowaną?
Na czym polega taka regeneracja? Czy jest to wyłącznie czyszczenie mechaniczne? Czy może również wymiana szczotek silnika samego nastawnika?
:roll:
It's nice to be important but more important is to be nice
Odgrzeje kotleta. Czy mozna montowac przepustnice z inna litera na koncu? Bedzie dzialala normalnie? Gdzies wyczytalem ze te literki na koncu 06a133064j,m,h, itp itd oznaczaj jakis okres produkcji.
Komentarz